اینترنت اشیا و اهمیت هوش مصنوعی در برنامههای صنعتی
امروز بیست و یکم فروردین 1403 مصادف با نهم آوریل 2024 میلادی در جهان روز اینترنت اشیا نام گرفته است و بسیاری از تولیدکنندگان از تجزیه و تحلیلهای پیچیده و هوشمصنوعی برای دادههای اینترنت اشیا خود به منظور نظارت بر عملیات در زمان واقعی، بهبود کارایی و تصمیم گیری هوشمندانه استفاده میکنند.
امروز بیست و یکم فروردین 1403 مصادف با نهم آوریل 2024 میلادی در جهان روز اینترنت اشیا نام گرفته است و بسیاری از تولیدکنندگان از تجزیه و تحلیلهای پیچیده و هوشمصنوعی برای دادههای اینترنت اشیا خود به منظور نظارت بر عملیات در زمان واقعی، بهبود کارایی و تصمیم گیری هوشمندانه استفاده میکنند.
برای بیان اینکه چرا اینترنت اشیا ارزش چنین توجه زیادی را دارد، در نظر بگیرید که پذیرش اینترنت اشیا در بازارهای مصرف کننده، تجاری و صنعتی در حال رونق و به صورت روزافزونی در زندگی مردم جای خود را باز میکند. بهترین نقطه برای شروع، ارائه چند آمار جالب در مورد اینترنت اشیا است.
بسیاری از مطالعات تعداد دستگاههای اینترنت اشیاء که در حال حاضر راهاندازی شدهاند را تخمین میزنند. یکی از منابع بسیار پر استناد، ترانسفرما اینسایت است که مدعیست تقریباً هفده میلیارد دستگاه اینترنت اشیا متصل در سال 2024 میلادی وجود خواهد داشت و انتظار میرود این تعداد تا سال 2030 میلادی حداقل دو برابر شود. این اعداد شامل همه دستگاههای متصل به اینترنت اشیا، مانند دستگاههای موجود در صنعت و محصولات مصرفی است.
آنها اشاره دارند که نزدیک به دوازده صنعت پایه وجود دارد که در حال حاضر بیش از صد میلیون دستگاه اینترنت اشیا متصل دارند. این صنایع شامل برق، گاز، تامین آب، خرده فروشی، دولتی و غیره است. و در این بخشهای صنعتی، یک مطالعه تحقیقاتی بازار نشان داد که بخش تولیدی با حدود 30 درصد از کل بازار اینترنت اشیا صنعتی، بیشترین سهم را از دستگاههای اینترنت اشیا به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، اندازه بازار صنعتی جهانی اینترنت اشیا در سال 2023 میلادی به 394 میلیارد دلار رسید و بر اساس تحقیقات گراند ویو انتظار میرود با نرخ رشد مرکب سالانه 23.2 درصد از سال 2024 تا 2030 میلادی رشد کند.
محرک رشد در این بازار نیاز به دسترسی بلادرنگ به اطلاعات در مورد فرآیندهای تولید و عملیات است. به طور خاص، نیاز روزافزونی برای بهبود کارایی عملیاتی، افزایش نرخ و کیفیت خروجی و موارد دیگر وجود دارد. تحقیقات گراند ویو همچنین خاطرنشان میکند که عوامل متعددی باعث افزایش نرخ رشد دیجیتالی دو برابری در طول سالهای آینده خواهد شد. شاید مهمترین پیشرفتهای فناوری در فناوریهای شبکههای بیسیم و نفوذ قوی اتصال وایفای برای حسگرهای ماشین در کارخانهها باشد.
از سوی دیگر تجزیه و تحلیل و هوش مصنوعی نقش کلیدی در استفاده از اینترنت اشیاء دارند. شورای اینترنت اشیا، گروهی که پشت روز اینترنت اشیا قرار دارد، نوعی اتاق فکر و انجمن با بیش از 400 عضو است که منابعی را برای کمک به تسریع پروژه های اینترنت اشیا ارائه می دهد. این گروه خاطرنشان میکند که موضوع روز اینترنت اشیا امسال، با عنوان هوش مصنوعی/اینترنت اشیا گزینه مناسبی است.
این نشان میدهد که هوش مصنوعی، همراه با یادگیری ماشینی و عمیق، اکنون به سازمانها این توانایی را میدهد که «همبستگی بین مجموعههای دادهای که قبلاً هرگز ساخته نشدهاند را ایجاد کنند». و این فناوریها امکان تصمیمگیری بر اساس دادههای دقیق و شفاف را فراهم میکند. این شورا به دنبال هوش مصنوعی/اینترنت اشیا برای کاربردهای خوب برای کمک در زمینههایی مانند مدیریت پایداری انرژی و آب، استفاده کارآمدتر از منابع، کاهش ضایعات و موارد دیگر است.
با توجه به کاربردهای صنعتی، بسیاری از تولیدکنندگان از تحلیلهای پیچیده و هوش مصنوعی برای افزایش حجم دادههای اینترنت اشیا در دسترس در طول عملیات خود استفاده میکنند. هدف از این تلاشها آوردن بینشهای تحلیلی تجویزی و پیشبینیکننده به عملیات برای نظارت بر عملیات به صورت بلادرنگ، بهبود کارایی، و اجازه دادن به تولیدکنندگان برای تصمیمگیری هوشمندانه به عنوان بخشی از عملیات معمول است.
ارسال به دوستان