تلاش محققان ایرانی برای تولید آب شیرین با دستیابی به دانش برگ مصنوعی
محققان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با حضور در سنکروترون آلبای اسپانیا برای پیشبرد تحقیقات مربوط به تولید برگ مصنوعی در تلاش هستند تا با دستیابی به این توانمندی، آب شیرین را در مقیاس کلان و ارزان تولید نمایند.
محققان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با حمایت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی در قالب برنامه «حمایت از کاربران ایرانی در آزمایشگاههای سنکروترون برتر» با حضور در سنکروترون آلبای اسپانیا برای پیشبرد تحقیقات مربوط به تولید برگ مصنوعی در تلاش هستند تا با دستیابی به این توانمندی، آب شیرین را در مقیاس کلان و ارزان تولید نمایند.
دکتر محمد حسین سیادتی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی که به همراه جمعی از اساتید دانشکده در حوزه تولید برگ مصنوعی تحقیق میکنند در این خصوص گفت: زمینه تخصصی من فتونانوبیوکاتالیست ها است و در پی تولید برگ مصنوعی هستیم که خیلی برای شکافت آب اهمیت دارد و بدون هیچ ضایعاتی از طریق آن انرژی خالص هیدروژنی خواهیم داشت. گذشته از این اگر نخواهیم هیدروژن و اکسیژن را از هم جدا کنیم و آنها را به یک مخزن دیگر جهت دهیم، نیم ساعت بعد با هم ترکیب شده و آب شیرین تحویل می دهند و از آن جا که کشور در شمال و جنوب به منابع آبی گسترده متصل است، میتوانیم آب شیرین به وفور و ارزان تولید کنیم.
به گفته او، هر چه دانش ما ارتقا پیدا کند، می توانیم راندمان این فتوبیوکاتالیست ها را بالاتر ببریم که البته با تکنیک های عادی نمی توان این مهم را محقق کرد و با سینکترون در تلاشیم نقاط فعال کاتالیست را هر چقدر بهتر شناسایی کنیم و بتوانیم کاتالیست های بهتر با راندمان های بالاتر تولید کنیم. و در نهایت برگ مصنوعی با کیفیت بهتر تولید کنیم.
ارسال به دوستان