اولین خنککننده لیزری پوزیترونیوم ساخته شد
محققان موفق شدند با استفاده از تکنیکی که معمولاً در آزمایشات اتم سرد مورد استفاده قرار میگیرد، یک سیستم اتم مانند ساخته شده از الکترون و پوزیترون را خنک کنند.
ساخت یک چاپگر سه بعدی چندرنگ تک جوهر با الهام از آفتابپرست
محققان موسسه بکمن با الهام از تغییر رنگ پوست آفتابپرست یک چاپگر سهبعدی ساختند که تنها با یک جوهر قادر به پرینت چندرنگ است.
پیوند هیدروژلها و سایر مواد پلیمری با استفاده از کیتوزان
محققان هیدروژلها و سایر مواد پلیمری را با استفاده از یک لایه نازک کیتوزان: یک ماده فیبری بر پایه قند که از اسکلتهای بیرونی پردازش شده صدفها به دست میآید به هم متصل نمودند.
هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری آغاز به کار نمود
هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری شروع به کار کرد. این کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی در روزهای اول و دوم اسفندماه 1402 در پژوهشگاه صنعت نفت برپا خواهد بود.
گام بلند محققان ایرانی دانشگاه دلفت هلند در بازتعریف علم مواد با فرامواد و هوش مصنوعی!
پیشرفت در فناوری فرامواد، که توسط هوش مصنوعی تسهیل میگردد، ایجاد موادی با خواص جدید و با دوام بیشتر را امکانپذیر میسازد و این امر نویدبخش پیامدهای قابلتوجهی برای حوزههای مختلف است.
راکتور همجوشی JT-60SA بزرگترین و پیشرفتهترین راکتور همجوشی نوع توکاماک در جهان
تولید انرژی همجوشی، دی اکسید کربن تولید نمیکند که این امر آن را به یک فناوری مهم در مسیر رسیدن به انتشار خالص صفر تبدیل مینماید. واکنش همجوشی ذاتاً ایمن است: هنگامیکه منبع سوخت یا منبع تغذیه خاموش میشود، متوقف میگردد. هیچ زباله رادیواکتیو با عمر طولانی در سطح بالا تولید نمیکند.
پوشش نوآورانه با الهام از پوست کوسه برای جلوگیری از تشکیل رسوب آهک!
یک تیم تحقیقاتی با الهام از پوست کوسه و ساخت هیدروژل پلیمری توانستند پوشش کارآمدی برای جلوگیری از تشکیل رسوب آهک ایجاد نمایند.
استفاده هوش مصنوعی برای شناسایی مواد جدید جاذب کربن
دانشمندان از هوش مصنوعی برای شناسایی مواد جدید برای جذب کربن استفاده میکنند. تکنیکهای هوش مصنوعی مولد، یادگیری ماشین و شبیهسازی به محققان فرصتهای جدیدی برای شناسایی مواد با چارچوب فلزی-آلی دوستدار محیطزیست را میدهد.
برگزاری مسابقه دانشجویی ایدهشو در حوزه مواد
مسابقه دانشجویی ایدهشو دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان با حضور و سخنرانی جناب آقای دکتر مصطفی میلانی دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته برگزار میگردد.
وانادیوم کلید پیشرفت در فناوری جذب کربن از هوا
تحقیقات دانشمندان دانشگاه ایالتی اورگان توانایی مولکولهای پراکسید وانادیم در واکنش و اتصال به دیاکسیدکربن را نشان داده است که گامی مهم به سمت فناوریهای روبه بهبود برای حذف دی اکسید کربن از جو هوا به شمار میرود.