لیست اخبار صفحه :68
ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان ارزیابی استفاده از پلیمرها در ساختمان های مسکونی
فناوری‌های مواد و ساخت:

ارزیابی استفاده از پلیمرها در ساختمان های مسکونی

در این کار تحقیقاتی به چگونگی جایگزینی برخی پلیمرها از جمله مواد عایق پلی یورتان اتیلن ترموست (PUR) با موادی با انرژی و ضرایب انتشار CO2 کمتر پرداخته شده است که منجر به مصرف انرژی کلی کمتری در طول عمر ساختمان مسکونی می شود.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان طراحی آلیاژهای آنتروپی متوسط غیر قابل نفوذ با خواص کششی عالی
فناوری‌های مواد و ساخت:

طراحی آلیاژهای آنتروپی متوسط غیر قابل نفوذ با خواص کششی عالی

در تحقیقات اخیر استراتژی جدیدی برای طراحی آلیاژهای ناهمگن آنتروپی متوسط با وزن سبک و خواص مکانیکی عالی ارائه شده است. بررسی های ریزساختاری آلیاژها، جدایش فازی ساختار را به مناطق غنی از مس و غنی از آهن نشان می دهد. بنابراین این آلیاژها، به دلیل استحکام بخشی ناشی از محلول جامد و استحکام بخشی ناشی از تغییر شکل ناهمگن ناشی از ریزساختارهای ناهمگن، مقاومت و استحکام بالایی را نشان می دهد.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان خط تولید پودرهای آلیاژی شروع به کار کرد
با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت:

خط تولید پودرهای آلیاژی شروع به کار کرد

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از کارخانه فناوری پودر الموت بازدید کرد. این شرکت برای نخستین بار خط تولید پودرهای آلیاژی را در شهرک صنعتی‌ الوند راه‌اندازی کرده است. این طرح مورد حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان تولید آلیاژهای با استفاده از جوشکاری در محل
چشم اندازهای جدید برای مواد و کاربردهای پیشرفته:

تولید آلیاژهای با استفاده از جوشکاری در محل

در مطالعات اخیر، استفاده از فرایند جوشکاری قوسی با گاز محافظ با تکنیک قطاری (Tandem GMAW)، به عنوان یک فناوری قادر به تولید تاخیری در ساخت آلیاژهای خاص و با استفاده از آلیاژهای مختلف در دسترس تجاری، مورد بررسی قرار داده است.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان تولید آلیاژهای آمورف جدید بر پایه Mg-Ca-Zn با خواص زیست سازگاری و مکانیکی مناسب
فناوری‌های مواد و ساخت:

تولید آلیاژهای آمورف جدید بر پایه Mg-Ca-Zn با خواص زیست سازگاری و مکانیکی مناسب

در این مطالعه تحقیقاتی، چشم انداز این آلیاژها برای کاربردهای پزشکی، با ارزیابی و مقایسه خواص مکانیکی، زیست سازگاری و خواص بیوتخریبی آنها با آلیاژ آمورف پایه منیزیم Mg60Ca5Zn35 ، تولید شده تحت شرایط یکسان، مورد بررسی قرار گرفته است.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان توسعه کاربرد تکنیک رسوب فیزیکی بخار (PVD) برای وسایل و تجهیزات پزشکی
فناوری‌های مواد و ساخت:

توسعه کاربرد تکنیک رسوب فیزیکی بخار (PVD) برای وسایل و تجهیزات پزشکی

در مطالعاتی که در این روزها نتایج آن به ثبت رسیده است، با بررسی نقایص عملکرد دستگاه های پزشکی، به کاربرد پوشش های PVD به منظور بهبود عملکرد و افزایش عمر دستگاه های پزشکی پرداخته شده است.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان تاثیر ناخالصی روی خواص استحکامی و هدایتی آلیاژهای Cu-Ni-Si دارای رسوبات ناپیوسته
فناوری‌های مواد و ساخت:

تاثیر ناخالصی روی خواص استحکامی و هدایتی آلیاژهای Cu-Ni-Si دارای رسوبات ناپیوسته

در تحقیقات اخیر، تاثیر ناخالصی روی استحکام و هدایت آلیاژهای Cu-Ni-Si شامل رسوبات کاملا ناپیوسته با ناخالصی و بدون ناخالصی بررسی شده است. در آلیاژ Cu-4.75 Ni-1.13 Si، که محتوای Ni+Si آن نزدیک به حد حلالیت است، هیچ ناخالصی مشاهده نشده است. در حالی که در آلیاژهای Cu-6Ni-1.42Si که در دمای 980 درجه سانتی گراد تحت عملیات انحلالی قرار گرفته است، ناخالصی تشکیل می شود.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان تولید کامپوزیت های ماتریس فلزی Al-SiC با استفاده از تکنیک متالورژی پودر
فناوری‌های مواد و ساخت:

تولید کامپوزیت های ماتریس فلزی Al-SiC با استفاده از تکنیک متالورژی پودر

در تحقیقات اخیری که توسط محققان هندی صورت گرفته است، کامپوزیت های Al-SiC با استفاده از روش متالورژی پودر با موفقیت تهیه شدند. متالورژی پودر، یک روش پردازش مواد برای تولید قطعات و اجزای جدید با استفاده از پودرهای فلزی مختلف به عنوان ماده اولیه، از طریق فرایند مخلوط کردن، تراکم و پخت است.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان لاستیک تایرهای ضایعاتی، اصلاح کننده کم‌هزینه و سازگار با محیط زیست در پلیمرهای ترموستات
فناوری‌های مواد و ساخت:

لاستیک تایرهای ضایعاتی، اصلاح کننده کم‌هزینه و سازگار با محیط زیست در پلیمرهای ترموستات

امروزه مدیریت ضایعات لاستیک تایرها (WTR) رو به رشد است و البته به یک مشکل جدی تبدیل شده است. بنابراین، کارهای تحقیقاتی با محوریت توسعه روش‌های مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست به منظور بازیافت WTR کاملا توجیه‌پذیر است. به طور کلی، استفاده از WTR به عنوان یک پرکننده برای کامپوزیت های پلیمری به طور قابل توجهی هزینه های مواد را کاهش می دهد، در حالیکه اصلاح عملکرد مناسب WTR ممکن است عملکرد پلاستیک ها و لاستیک ها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

//isti.ir/XHD2