لیست اخبار صفحه :8
ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان تولید مس بدون اکسیژن چه کمکی به جلوگیری از خام فروشی می‌کند؟

تولید مس بدون اکسیژن چه کمکی به جلوگیری از خام فروشی می‌کند؟

خام‌فروشی به معنای فروش مواد اولیه معدنی به صورت خام و بدون فرآوری است که باعث می‌شود کشورها از ارزش افزوده فرآوری و تولید محصول نهایی محروم بمانند. تولید مس بدون اکسیژن، که یک محصول با ارزش افزوده بالا است به چندین روش به کاهش خام‌فروشی کمک می‌کند.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان مس بدون اکسیژن چیست، چه اهمیتی دارد و چگونه تولید می‌شود؟

مس بدون اکسیژن چیست، چه اهمیتی دارد و چگونه تولید می‌شود؟

مس بدون اکسیژن یا مس اکسیژن‌زدایی شده که به اختصار OFC نامیده می‌شود نوعی مس با خلوص بسیار بالا است که حاوی مقادیر بسیار کمی اکسیژن، معمولاً کمتر از 0.001 درصد است. این نوع مس به دلیل فرآیند تولید ویژه‌ای که در آن اکسیژن از مس حذف می‌شود، دارای ویژگی‌های الکتریکی و حرارتی بهتری نسبت به مس معمولی است.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان پیشگیری از خام فروشی با اجرای سند ملی مواد و ساخت پیشرفته کشور/ متن کامل مصاحبه اختصاصی دبیر ستاد با خبرگزاری آنا

پیشگیری از خام فروشی با اجرای سند ملی مواد و ساخت پیشرفته کشور/ متن کامل مصاحبه اختصاصی دبیر ستاد با خبرگزاری آنا

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری علم و فناوری آنا به ضرورت تبعیض مثبت قیمتی عدد صادراتی ماده خام و عدد محصول فناورانه تاکید و نحوه حمایت از طرح‌های فناوارنه حوزه مواد و ساخت پیشرفته را تشریح کرد که مشروح این گفت‌وگو را در ادامه مشاهده می‌نمایید.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان تلاش‌های اندونزی برای کاهش خام فروشی و افزایش فرآوری داخلی موادمعدنی

تلاش‌های اندونزی برای کاهش خام فروشی و افزایش فرآوری داخلی موادمعدنی

کشورهایی که در مقابله با خام‌فروشی موفق بوده‌اند، معمولاً به سیاست‌های صنعتی، توسعه زیرساخت‌ها و تقویت بخش‌های تولیدی و فناوری‌محور توجه کرده‌اند. یکی از مثال‌های برجسته در این زمینه، اندونزی است که به ویژه در بخش معدن و منابع طبیعی، اقدامات قابل توجهی برای مقابله با خام‌فروشی انجام داده است.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان برنامه Made in China 2025: مبارزه با خام فروشی به سبک چینی!

برنامه Made in China 2025: مبارزه با خام فروشی به سبک چینی!

برنامه Made in China 2025 یک راهبرد جامع توسعه صنعتی است که توسط دولت چین معرفی شده و هدف آن ارتقاء کیفیت و نوآوری در صنایع داخلی چین است. این برنامه در سال 2015 میلادی معرفی شد و به ویژه بر روی افزایش توانمندی‌های چین در صنایع پیشرفته و فناوری‌های نوین تمرکز دارد. یکی از جنبه‌های مهم این برنامه، مقابله با خام‌فروشی مواد معدنی و ارتقاء ارزش افزوده محصولات معدنی است. در این راستا، اقدامات زیر انجام و برنامه‌ریزی شده است:

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان ساخت جوهر چاپ‌ سه‌بعدی از ریزجلبک‌ها!

ساخت جوهر چاپ‌ سه‌بعدی از ریزجلبک‌ها!

محققان با پرورش ریزجلبک‌ها (فیتوپلانکتون‌ها) با یک تیر دو نشان زدند! اول آنکه با پرورش این ریزجلبک‌ها اقدام به جذب کربن و کاهش آلودگی هوا کردند و دوم اینکه از آنها برای ساخت جوهر چاپ سه‌بعدی سازگار با محیط‌زیست بهره بردند! نتیجه این تحقیق در مجله ادونس متریال به چاپ رسیده است.

ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان دستیابی به دانش تولید فلزات گرانبها از بردهای الکترونیکی مستعمل در جهاددانشگاهی تربیت مدرس

دستیابی به دانش تولید فلزات گرانبها از بردهای الکترونیکی مستعمل در جهاددانشگاهی تربیت مدرس

دستیابی به دانش فنی تولید فلزات گرانبها از بردهای الکترونیکی مستعمل یکی از فعالیت‌های شاخص و دانش بنیان واحد است که با اجرای طرح مذکور قادریم از هر ۱۰۰۰ کیلوگرم از این زباله، ۱۰۰ گرم طلا، ۴۰۰ گرم نقره، ۲۰۰ کیلو مس، ۲۰ کیلوگرم قلع و ۳۰ کیلوگرم روی را بازیافت کنیم.

//isti.ir/Xcd1