با هدف معرفی و تشریح فعالیتها؛
ستاد در کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران حضور یافت
ستاد توسعه فناوریهای فتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت با شرکت در نمایشگاه این همایش در طی سه روز، به معرفی و تشریح فعالیتهای خود پرداخت.
فناوریهای ساخت پیشرفته؛
تلاشهای جدید شرکتهای پیشتاز جهانی در حوزه ساخت افزایشی
شرکت Vulcan Labs تگزاس توسط EOS خریده شد. شرکتEOS که از پیشتازان فناوری (ساخت افزایشی) چاپ سه بعدی در حوزه فلز و پلیمر است، با اضافه شدن متخصصین مجموعه Vulcan Labs، گام بلندی در تسلط بیشتر بر فناوری چاپ سه بعدی با روش بستر پودری برداشت.
فناوریهای اپتیک و رباتیک؛
سیستم هدایت و ناوبری ربات مورچهای، بدون GPS
هدایت و ناوبری در محیط های سخت و خشنی مانند بیابانهای داغ، بدون سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) بسیار مشکل است. ولی چگونه یک ربات این توانایی را بدست آورده است؟ محققان فرانسوی با الهام از قابلیت ناوبری مورچه های صحرایی، رباتی (AntBot) را طراحی کردهاند که میتواند با استفاده از یک "قطب نما نوری" و یک سنسور حرکتی اپتیکی محیط اطراف را بررسی کند و سپس به خانه یا پایگاه اولیهاش بازگردد.
فناوریهای ساخت؛
مکانیزمهایی که در سطح سازه مخفی میشود
مهندسین دانشگاه Brigham Young تکنولوژی جدیدی را به کار می برند که به آنها امکان میدهد مکانیزمهای پیچیدهای را خارج از یک سازه پیاده کنند بدون اینکه فضایی در زیر سطح اشغال شده باشد.
توجه به فناوریهای بازیافت:
ایالات متحده در پی فناوری بازیافت لیتیوم از باتریها
ایالات متحده با آغاز پروژهای سه ساله تلاش میکند مسیری برای بازیافت لیتیوم از باتریهای اتومبیل، تلفنهای همراه و ... بیابد.
در راستای انعقاد تفاهمنامهای مشترک؛
طرحهای دانشبنیان برای رفع نیاز و ارتقا توانمندی صنعت برق حمایت میشوند
در راستای انعقاد تفاهمنامهای مشترک، طرحهای دانشبنیانی که برای رفع نیازها و ارتقا توانمندی صنعت برق کمک کنند، حمایت می شوند.
فناوریهای ساخت؛
ساخت قرنیه مصنوعی با مواد هوشمند
در حال حاضر 12.5 میلیون نفر در صف پیوند قرنیهاند و از هر 70 متقاضی، تنها برای یک نفر قرنیه اهدایی وجود دارد. پژوهشگران مهندسی بافت در دانشگاه نیوکاستل راهی برای ساخت قرنیه مصنوعی از ژل گولاگن یافتهاند.
با استفاده از فرایندهای شیمیایی جدید؛
تبدیل میلیونها تن ضایعات پلاستیکی به سوخت پاک ممکن میشود
با درک اهمیت موضوع بازیافت، دانشمندان در دانشگاه پوردو، یک فرایند شیمیایی جدید که میتواند ضایعات پلاستیکی (پلیاولفین) را به محصولات مفیدی مانند سوختهای پاک تبدیل کند، توسعه دادهاند.
با کمک فناوریهای لیزر؛
کنترل عملکرد مغز توسط نور آسانتر شد
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آریزونای آمریکا توانسته است دستگاهی تولید کند که به صورت بی سیم و بدون باتری شدت و فرکانس نور تابیده شده به سلولهای عصبی را به منظور کنترل عملکرد مغز کنترل میکند.
با ساخت سیستم تصویربرداری چندمنظوره:
مطالعه و تشخیص بیماریهای شبکیه چشم بهبود مییابد
محدودیتهای موجود در روشهای مطالعه شبکیه، اهمیت استفاده از روشهای چندمنظوره در چشمپزشکی را دوچندان میکند.