فناوری های مواد و ساخت:
تولید داروها با استفاده از پرینت سه بعدی سرعت بالا
بر اساس تازهترین تحقیقات، محققان با استفاده از پلیمریزاسیون مبتنی بر نور، مدت زمان مورد نیاز برای چاپ سه بعدی داروهای خاص را از دقیقه به ثانیه کاهش دادهاند.
بر اساس تازه ترین تحقیقات، محققان با استفاده از پلیمریزاسیون مبتنی بر نور، مدت زمان مورد نیاز برای چاپ سه بعدی داروهای خاص را از دقیقه به ثانیه کاهش دادهاند.
تولید داروها با نرخی که تقاضا را برآورده میکند، چالشی بزرگ برای صنعت داروسازی است و چاپ سهبعدی می تواند راه حل مناسبی برای این چالش باشد. گویانس[1] و تیم همکار در دانشگاه کالج لندن در حال آزمایش روشی برای تولید پرینت سه بعدی هستند و مدت زمان مورد نیاز برای تولید داروهای خاص را از سه تا چهار دقیقه به چند ثانیه کاهش دادهاند. گویانس پیش بینی میکند که در نهایت میتوانند زمان این کار را به یک ثانیه کاهش دهند. روشی که این تیم به کار گرفته است، فتوپلیمریزاسیون نامیده میشود که شامل چاپ یک قرص کامل در یک مرحله است. در مقابل، سایر روشهای تولید اجزای قرص را به طور جداگانه تولید میکنند.
این تکنیک شامل یک لیزر است که با یک محلول تماس برقرار میکند و آن را به یک جامد تبدیل میکند. گویانس توضیح داده است: «به طور معمول، یک قرص را به صورت لایه به لایه ایجاد میکنند، اما در تکنیک پلیمریزاسیون جدید، شما سه پرتو دارید که از سه طرف مختلف با ماده اولیه برخورد میکنند ". وقتی سه پرتو نور با هم تماس میگیرند، رزین از مایع به جامد تبدیل میشود." علاوه بر این، با استفاده از سیستم آینه ای، میتوان ساختارهای پیچیده را هم ایجاد کرد. گویانس میگوید پرینترهایی که تیم او توسعه دادهاند تقریباً مشابه تجهیزات مورد استفاده در صنعت داروسازی هستند، به این معنی که موانع اقتصادی برای اجرای این فناوری وجود ندارد.
فراتر از افزایش نرخ تولید، مزیت دیگر پرینت سه بعدی پتانسیل آن برای تولید داروهای مناسب است که میتواند مزایای سلامتی زیادی برای بیماران داشته باشد. بنا بر گفته محققان این پروژه، بیش از 70 درصد از داروهایی که در حال حاضر به بیماران داده میشود، آنقدر که باید مؤثر نیستند، زیرا دوز آن کمتر از حد مطلوب است. در مقایسه با تولید دسته ای، داروهای پرینت سه بعدی را میتوان با متد غلظت و آزادسازی طراحی کرد. همچنین بر اساس گفته محققان روسی، داروهای پرینت سه بعدی میتوانند امکان توسعه دارویی را فراهم کنند که آزادسازی آهسته، انتشار سریع یا ترکیبی از هر دو باشد. این اجازه میدهد تا دوز با سرعتهای قابل تنظیم در جریان خون آزاد شود. امکان استفاده از پرینت سه بعدی برای تولید دارو حتی هیجان انگیزتر است. با استفاده از پرینت سه بعدی، ممکن است بتوان دارویی ایجاد کرد که حاوی چندین دارو در یک قرص باشد.
تحقیقات بیشتر در این زمینه میتواند منجر به این شود که پرینت سهبعدی انقلاب بزرگی را در صنعت دارو ایجاد کند. زیرا نه تنها داروها با سرعت بسیار بیشتری تولید میشوند بلکه به کاهش قیمت آنها هم کمک میشود. از همه مهمتر اینکه داروها بلکه به گونهای طراحی میشوند که نتایج سلامتی را بهبود ببخشد.
منبع:
https://www.advancedsciencenews.com/3d-printing-medicines-at-speed/
ارسال به دوستان