فناوری های مواد و ساخت:
شناسایی مکانیسمهای آسیب ساختار پلیمر-بتن در آزمایشهای برش مستقیم با انتشار امواج صوتی
به عنوان یک نوع جدید از مواد بدون ترانشه، پلیمر تزریقی بدون واکنش آب به طور گسترده در تقویت و بازسازی ساخت بدون ترانشه زیرساختهای بتنی استفاده شده است.
به عنوان یک نوع جدید از مواد بدون ترانشه، پلیمر تزریقی بدون واکنش آب به طور گسترده در تقویت و بازسازی ساخت بدون ترانشه زیرساختهای بتنی استفاده شده است. درک ویژگیهای سطحی ساختار کامپوزیت پلیمری-بتنی برای ارزیابی قابلیت سرویس و پایداری سازه های بتنی از اهمیت بالایی برخوردار است.
در یک کار جدید، از تکنیک انتشار امواج صوتی (AE) برای نظارت بر آسیب فصل مشترک و آشکار کردن مکانیسم شکست فصل مشترک نمونههای کامپوزیت پلیمر-بتن استفاده شده است. برای این منظور، آزمایشهای برشی مستقیم بر روی نمونههای بتن-پلیمری با چگالیهای پلیمری مختلف انجام شده و از تکنیک AE برای نظارت بر فرآیند آسیب استفاده شده است. و پارامترهای مختلف آماری AE، مانند توزیع دامنه و فرکانس AE مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. با فرض توزیع تصادفی Weibull، مدلهای سازنده آماری تخمین میزان آسیب، با استفاده از پارامترهای AE ایجاد شدند. نتایج نشان میدهد که اتفاقات ناشی از AE در کل فرآیند تست شکست وجود داشته و در مرحله تسلیم به بیشترین اهمیت خود میرسد.
آسیب سطحی نمونههای پلیمری-بتنی را میتوان از نظر کیفی با افزایش شدید تعداد حلقههای AE و انرژی پیشبینی کرد. مشخص شده است مقدار b[1] کلی نمونههای پلیمری-بتنی با چگالیهای پلیمری متفاوت یکسان بوده و روند مشابه کاهش سریع در مرحله تسلیم اتفاق میافتد. علاوه بر این، متغیر آسیب بر اساس پارامترهای AE میتواند برای توصیف بهتر فرآیند ترکخوردگی سطحی استفاده شود. تعداد و دامنه زنگ AE میتواند به طور موثر اولین وقوع ترک را تشخیص دهد. به این صورت که ایجاد ترک های جدید در سطح مشترک پلیمر و بتن باعث فعالیت بالای AE می شود. این مطالعه نشان میدهد که تکنیک AE یک تکنیک موثر در ثبت ویژگیهای توسعه ترک سازههای کامپوزیتی پلیمری-بتنی است. در واقع مشخصات آسیب سطح مشترک پلیمر-بتن با تکنیک AE ثبت می شود.
منبع:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0950061822024709
ارسال به دوستان