با حمایت معنوی ستاد؛

دومین سمینار معرفی فناوری‌های ساخت افزایشی و کاربردهای آن برگزار شد

دومین سمینار معرفی فناوری‌های ساخت افزایشی و کاربردهای آن در اردیبهشت‌ماه 1397 با حمایت معنوی ستاد در سه بخش اصلی «آشنایی با فناوری پرینت سه‌بعدی وضعیت کنونی و آینده آن» ، «معرفی تکنولوژی پرینتر سه‌بعدی FDM و کاربردهای آن» و «معرفی مواد اولیه مورد استفاده در پرینترهای FDM» برگزار شد.

دومین سمینار معرفی فناوری‌های ساخت افزایشی و کاربردهای آن در اردیبهشت‌ماه 1397 با حمایت معنوی ستاد در سه بخش اصلی «آشنایی با فناوری پرینت سه‌بعدی وضعیت کنونی و آینده آن» ، «معرفی تکنولوژی پرینتر سه‌بعدی FDM و کاربردهای آن» و «معرفی مواد اولیه مورد استفاده در پرینترهای FDM» برگزار شد. این سمینار با حضور نزدیک به 50 نفر از علاقه‌مندان در سالن اجتماعات دانشکده مهندسی دانشگاه زنجان برگزار گردید که حضور متخصصین از بخش‌های صنعتی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه و دانشگاه علوم پزشکی قابل توجه بود.
در بخش آشنایی با فناوری پرینت سه‌بعدی وضعیت کنونی و آینده آن، با مرور مسیرهای رشد اقتصادی و توسعه و پیشرفت یک جامعه و همچنین دوره‌های مختلف توسعه صنعتی و اقتصادی بر پتانسیل این فناوری بر ایجاد تحول در روش‌های تولید قطعات صنعتی در کشور تاکید شد. همچنین بر حجم اقتصاد و تعداد موقعیت شغلی پیش بینی شده جهان در زمینه چاپ سه‌بعدی در 10 سال آینده بر اساس گزارش موسسه‌های آینده‌پژوهشی مرور و بر توسعه ساخت افزایشی و چاپ سه‌بعدی در ایران، تاکید گردید.
در ادامه سمینار، در بخش معرفی تکنولوژی پرینتر سه‌بعدی FDM و کاربردهای آن، به معرفی فناوری FDM و کاربردهای آن پرداخته و در ادامه سخت‌افزار و نرم‌افزار مورد استفاده در این فناوری بررسی شد. معرفی قابلیت استفاده از این چاپگر در حوزه‌های مختلف و نیز چاپ یک نمونه قطعه در طول اجرای این بخش از موضوعات جالب و مورد توجه این قسمت بود.
همچنین در بخش معرفی مواد اولیه مورد استفاده در پرینترهای FDM ، با بررسی انواع پلیمرهای قابل استفاده در چاپ سه‌بعدی FDM، روش‌های ساخت مواد مصرفی برای این چاپگرها معرفی شد. آشنایی با خواص مکانیکی و شیمیایی و فیزیکی مواد مصرفی موجود در بازار و نیز پارامترهای انتخاب آن در دیگر مطالب ارائه شده در این بخش بوده است.
در بخش پایانی سمینار سوالات حاضرین پاسخ داده شد. در جمع‌بندی رویداد مذکور با تمرکز بر نیاز داخلی به توسعه این فناوری، بر لزوم انجام حمایت‌های ملی از آن و همچنین توانمندی این فناوری در زمینه کارآفرینی و رونق تولید داخل، تاکید شد.
کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/ZdG1