فناوری های مواد و ساخت:
یک استراتژی بیومیمتیک دوگانه برای ساخت غشای ضدرسوب زویتریونی با عملکرد برتر جداسازی امولسیون
بر اساس مطالعات جدید، با الهام از ماهی و صدف آب شور، یک طراحی سطح زویتریونیک ظریف از طریق مونتاژ اکسید آمینوپروپیل دی متیل آمین-3 (APDMAO) و دوپامین گزارش شده است.
توسعه غشاهای پلیمری کارآمد برای تصفیه فاضلاب روغنی امولسیون شده اهمیت زیادی دارد اما همچنان چالشبرانگیز است که توسط شار کم و رسوب شدید غشاء محدود شده است. استفاده از غشاهای ذاتاً آبگریز با آبدوستی عالی و بنابراین مقاوم در برابر رسوبهای روغنی به عنوان یک روش آسان و جهانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
بر اساس مطالعات جدید، با الهام از ماهی و صدف آب شور، یک طراحی سطح زویتریونیک ظریف از طریق مونتاژ اکسید آمینوپروپیل دی متیل آمین-3 (APDMAO[1]) و دوپامین گزارش شده است. APDMAO با بهرهگیری از بخشهای با بار مثبت و بار منفی با اتصال مستقیم (N+-O-) ، میتواند به شدت با مولکولهای آب از طریق پیوندهای هیدروژنی تعامل داشته باشد، بنابراین یک مانع هیدراتاسیون قوی را تشکیل میدهد، همانطور که توسط شبیهسازیهای دینامیک مولکولی (MD[2]) و طیف سنجی ارتعاشی تولید فرکانس مجموع (SFG[3]) آشکار شده است. علاوه بر این، APDMAO میتواند با دوپامین از طریق فعل و انفعالات کووالانسی و غیرکووالانسی پیوند برقرار کند تا رفتار پوشش را تنظیم کند و پایداری پوشش را بهبود بخشد.
به دلیل آب دوستی APDMAO و چسبندگی متمایز پلی دوپامین، غشای اصلاح شده فوق آبدوستی قوی، فوق چربیگریزی در زیر آب و قابلیت ضد رسوب روغنی را نشان میدهد. در نتیجه، غشایی با نفوذپذیری آب فوقالعاده 5163 L m−2 h−1 bar−1 همراه با روغنگریزی عالی 99.7 درصد برای جداسازی امولسیون روغن معدنی در آب دست مییابد. علاوه بر این، نشان داده شده است عملکرد جداسازی در طول 20 سیکل فیلتراسیون امولسیونی نسبتاً پایدار باقی می ماند.
غشای اصلاح شده همچنین دوام و خاصیت ضد باکتریایی مورد نظر را نشان میدهد که نوید بزرگی در اصلاح عملی فاضلاب روغنی میباشد.
منبع:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0376738822005749
ارسال به دوستان