تأثیر چای سبز در بزاق مصنوعی بر رفتار مقاومت به خوردگی فولاد زنگ نزن
در تحقیقات جدید، تاثیر چای سبز بر رفتار مقاومت به خوردگی فولادهای زنگ نزن بررسی شده است.
رایج ترین سیستمهای آلیاژی فلزات پایه که امروزه در دندانپزشکی استفاده میشود شامل فولادهای زنگ نزن، نیکل-کروم، کبالت-کروم، تیتانیوم و آلیاژهای نیکل-تیتانیوم است. فلزات مورد استفاده در دندانپزشکی به اشکال مختلف مانند مواد فلزی درمانی در دهان، ممکن است تمایل به کدر شدن یا خوردگی داشته باشند. نرخ خوردگی در این مواد از فلزی به فلز دیگر متفاوت است. نرخ خوردگی سرعتی است که در آن هر فلز در یک محیط خاص تخریب میشود. همچنین میتوان آن را به عنوان میزان تلفات خوردگی در سال در ضخامت تعریف کرد. فولاد زنگ نزن و بسیاری از انواع دیگر آلیاژهای فلزی برای درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار میگیرند که تحت واکنش شیمیایی یا الکتروشیمیایی با محیط دهان قرار میگیرند. اکثر براکتهای ارتودنسی از نوع AISI 304L SS ساخته شدهاند. چنین فولادی حاوی 18 تا 20 درصد کروم و 8 تا 10 درصد نیکل با مقدار کمی منگنز و سیلیکون است و محتوای کربن پایینی دارد که معمولاً کمتر از 0.03 درصد است.
در تحقیقات جدید، تاثیر چای سبز بر رفتار مقاومت به خوردگی فولادهای زنگ نزن بررسی شده است. برای این منظور، قطبش و طیف امپدانس جریان متناوب برای مهار خوردگی فولاد زنگ نزن در حضور بزاق مصنوعی (بزاق مصنوعی یک محصول است که برای درمان خشکی دهان (خشکی دهان) استفاده می شود.) با و بدون چای سبز بررسی شده است. بررسی پلاریزاسیون نشان داده است که مقدار مقاومت قطبش خطی افزایش، مقدار خوردگی کاهش و مقدار امپدانس جریان متناوب با مقدار CDL افزایش یافته مییابد. استفاده از تکنیکهای میکروسکوپی نیروی اتمی نشان داده است میانگین مقدار زبری روی سطح فولاد ضد زنگ در محیط بزاق مصنوعی + چای سبز کاهش مییابد.
بنابراین بر اساس یافته های این تحقیق میتوان گفت افرادی که در دندانهای خود از سیمهای ارتودنسی از جنس فولاد زنگ نزن استفاده میکنند میتوانند بدون نگرانی چای سبز خوراکی بنوشند.
منبع:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214785321064907
ارسال به دوستان