با استفاده از فرایندهای شیمیایی جدید؛

تبدیل میلیون‌ها تن ضایعات پلاستیکی به سوخت پاک ممکن می‌شود

با درک اهمیت موضوع بازیافت، دانشمندان در دانشگاه پوردو، یک فرایند شیمیایی جدید که می‌تواند ضایعات پلاستیکی (پلی‌اولفین) را به محصولات مفیدی مانند سوخت‌های پاک تبدیل کند، توسعه داده‌‌اند.

براساس برآورد سازمان ملل متحد، سالانه بیش از 8 میلیون تن پلاستیک به اقیانوس‌ها وارد می‌شود. با درک اهمیت موضوع بازیافت، دانشمندان در دانشگاه پوردو، فرایند شیمیایی جدیدی که می‌تواند ضایعات پلاستیکی (پلی‌اولفین) را به محصولات مفیدی مانند سوخت‌های پاک تبدیل کند، توسعه داده‌‌اند. این فرآیند شامل استخراج انتخابی و مایع‌سازی هیدروترمال (Hydrothermal liquefaction) برای تبدیل پلاستیک به نفتا است که از نفتا می‌توان به عنوان ماده اولیه برای تولید سایر مواد شیمیایی استفاده و یا آن‌ را به سایر مواد تشکیل‌دهنده‌اش تجزیه نمود. به گفته مخترع این فناوری، فرایند مذکور می‌تواند بیش از 90 درصد ضایعات پلی‌اولفینی را به محصولات مختلفی تبدیل نماید.
پروفسور وانگ، مسئول گروه تحقیقاتی در این زمینه، از مطالعه درخصوص آلودگی‌های ناشی زباله‌های پلاستیکی در اقیانوس‌ها، آب‌های زیرزمینی و محیط زیست، برای اختراع و توسعه این فناوری الهام گرفته است. چرا که از تمام پلاستیک‌های تولید شده در 65 سال گذشته (8.3 میلیارد تن)، حدود 12 درصد سوزانده و تنها 9 درصد آنها بازیافت شده‌اند. 79 درصد باقیمانده این مواد دفن شده یا به اقیانوس‌ها راه یافته‌اند. پیش‌بینی مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) نشان می‌دهد که با روند فعلی تا سال 2050 میلادی، اقیانوس‌ها زباله‌های پلاستیکی بیشتری نسبت به تعداد ماهی‌ها در خود داشته باشند!
منبع:
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/02/190206131956.htm
کلمات کلیدی

تصاویر

//isti.ir/Z5Z1