توسط ستاد؛
داوری حضوری هستههای فناور در حوزه «مواد و ساخت» برگزار شد.
ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با هدف رصد و شناسایی ظرفیت تیمهای تحقیقاتی مستعد و طرحهای نوآورانه در دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور برای شکلگیری هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان نوپای دانشگاهی در حوزه مواد مهندسی و ساخت، رویداد شناسایی هستههای فناور در این حوزه را برگزار کرد. در روز 23 آذرماه، محققین دانشگاهی و فناوران، طرحهای خود را به صورت حضوری در معرض قضاوت داوران قرار دادند.
پس از یک مرحله ارزیابی و غربالگری اولیه، هماهنگی و برنامهریزیهای لازم برای داوری حضوری هستههای فناور راه یافته به مرحله بالاتر «مسابقه شناسایی هستههای فناور در حوزه مواد و ساخت»، صورت پذیرفت.«مسابقه شناسایی هستههای فناور در حوزه مواد و ساخت» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکت سرمایهگذاری صدر تامین، از تاریخ 15/06/1398تا 15/08/1398 برگزار شد و هماکنون در مرحله داوری حضوری قرار دارد.
فلزات، پلیمرها، شیشه و سرامیکها، کامپوزیتها، افزودنیهای صنایع رنگ، زیست مواد، مواد هوشمند، بازیافت، فرایندهای ساخت و تولید و فرایندهای تکمیلی (عملیات حرارتی، عملیات جوشکاری، سطح و پوششدهی و ...)، محورهای طرحهای ارائه شده در این رویداد بودند.
سر انجام در روز، 23 آذرماه سال جاری، در محل صندوق نوآوری و شکوفایی، با همکاری هیات داوری متشکل از افراد صاحبنظر درحوزههای فنی، صنعتی، سرمایهگذاری و با راهبری ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، 27 ایده مربوط به هستههای فناور راه یافته به مرحله بالاتر، توسط داوران مورد ارزیابی قرار گرفتند.
در روز اول فرایند داوری، در 4 سالن «بازیافت و آلیاژ سازی»، «سرامیک و کامپوزیت»، «جوشکاری و ساخت» و «پلیمر»، محققینی از دانشگاهها و مراکز پژوهشی مختلف کشور از جمله بوعلي سينا همدان، صنعتي اميركبير، صنعتي همدان و علم و صنعت ايران، تبریز، پژوهشگاه مواد و انرژی، اراک، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و نوشیروانی بابل، ایدههای نوآورانه خود را ارائه کردند و به پرسشهای مختلف داروان پاسخ دادند.
دکتر حمیدرضا شاهوردی، از اعضای ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس که ریاست هیئت داروان را بر عهده داشت، ضمن ترغیب جوانان و محققین حاضر، به توجه بیشتر به جنبههای تجاری طرحها، اظهار کرد: در طرحهای ارائه شده، غالباً تحلیلهایی از وضعیت رقبای کاری نیز بیان میشود. این طرحها و برآوردها باید بر اساس واقع بینی باشد تا علاقه به ادامه کار و همچنین توجه به زوایای مختلف بازار به شکل موشکافانه، در نظر گرفته شود.
وی در ادامه افزود: باید تمامی مدلهای کسب و کار به شکل درست تعریف شود و مسائلی مانند آینده بازار، نحوه تامین مواد اولیه، حاشیه سود و البته سطح توجیه پذیری اقتصادی طرح و زیر ساختها در واقع بینانه ترین حالت ممکن، مورد واکاوی قرار گیرد.
فرایند داوريها در روز یکشنبه 24 آذر ماه نیز در دو بخش «چاپ سه بعدي» و « مهندسي سطح» ادامه خواهد داشت.
در این فرایند داوری، ستاد توسعه علوم و فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت علاوه بر دعوت از متخصصین رشتههای علمی مرتبط، از نمایندگان صندوقها و شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری نیز دعوت نموده است تا ضمن حضور در فرایند داوری و طرح پرسش از ارائهدهندهها، طرحهای منتخبی که قابلیت سرمایهگذاری دارند را از ابتدا مورد رصد و توجه قرار دهند.
ارسال به دوستان