فناوری های مواد و ساخت:

چشم انداز انگلستان برای ساخت "فولاد سبز"

مفهوم "فولاد سبز" در دهه اخیر وارد واژگان صنعتی شده است. این مفهوم یک فرآیند ساخت فولاد است که اساساً برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و همچنین کاهش بالقوه هزینه ها و بهبود کیفیت فولاد در مقایسه با روش های معمول طراحی شده است.

کوره های بلند مهم ترین منبع تقاضای انرژی و انتشار کربن در صنایع فولاد انگلیس است. در این راستا تلاش هایی در این زمینه انجام شده است تا فرآیند فولادسازی از نظر محیط زیست بی خطر یا "سبز" شود. و به این منظور برخی از گزینه های اصلی کربن زدایی عمیق برای تولید فولاد سبز در انگلیس ارزیابی شده اند و اقتصاد چرخشی یا بهبود بهره وری منابع (کاهش ، استفاده مجدد ، بازیافت) مورد بحث قرار گرفته است. و نهایتا کاهش احتمالی انتشار کربن تا سال 2050 میلادی از طریق بررسی چندین" نقشه راه فناوری" مختلف نشان داده شده است.

محصولات فولادی به طور گسترده ای در صنعت ساخت و ساز و برای توسعه پروژه های زیربنایی مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا متنوع ، بادوام و مقرون به صرفه هستند. تقاضای انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای (GHG) مرتبط با بخش آهن و فولاد انگلستان (انگلستان) عمدتا ناشی از مصرف زیاد ذغال سنگ / کک است که در رابطه با کوره بلند استفاده می شود. اخیرا مانند سایر بخشهای صنعت، در صنایع فولادسازی نیز تلاش شده است تا اطمینان حاصل شود که فرآیند از نظر سازگار با محیط زیست یا اصطلاحا "سبز" شود. بنابراین، مفهوم "فولاد سبز" در دهه اخیر وارد واژگان صنعتی شده است. این مفهوم یک فرآیند ساخت فولاد است که اساساً برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و همچنین کاهش بالقوه هزینه ها و بهبود کیفیت فولاد در مقایسه با روش های معمول طراحی شده است.

اهداف کلی این مطالعه این بوده است که (1) روشهای مختلفی را که اخیراً در اصطلاح "فولاد سبز" استفاده شده است ، استخراج کند و (2) گزینه های مختلف برای بی خطرتر ساختن فولاد انگلیس از نظر زیست محیطی، به ویژه در مورد کربن زدایی آن مقایسه شوند. برخی از گزینه های کلیدی "ضد کربن زدایی عمیق" یا "مخرب"، گزینه هایی برای تولید فولاد سبز در انگلیس با استفاده از تجربه سایر کشورها و مناطق ارزیابی می شوند. این موارد شامل چشم انداز جذب و ذخیره کربن (CCS)، استفاده از منابع انرژی زیستی، تولید مبتنی بر هیدروژن، الکتریسیته و حداقل گزینه مطلوب صنعت زدایی است.

در این کار تحقیقاتی، مداخلات "اقتصاد دایره ای" یا بهبود بهره وری منابع ("کاهش، استفاده مجدد، بازیافت") نیز مورد بحث قرار گرفته است. سپس با مقایسه نقشه های راه فناوری قبلی با مسیرهای انتقال کنونی، کاهش بالقوه انتشار گازهای گلخانه ای از بخش آهن و فولاد انگلیس تا سال 2050 نشان داده شده است. لازم به ذکر است آموزه های آموخته شده در بیشتر کشورهای صنعتی قابل استفاده است.

منبع:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2589791821000013

کلمات کلیدی
//isti.ir/Zscq