با حمایت ستاد:
سلسله چالشهای حمایت از رسالههای کاربردی مقطع دکتری در حوزه فوتونیک و مواد برگزار میگردد.
سلسله چالشهای حل نیازهای فناورانه حوزه فوتونیک و مواد در صنایع کشور، با نگاه ویژه بر رسالههای کاربردی مقطع دکتری، برگزار میگردد. فراخوان مرحله اول این چالشها، با موضوع اصلی «توسعه فناوری و افزایش بهرهوری در زنجیره تأمین و ارزش زغالسنگ کشور»، در تاریخ 1399/6/1 از طریق سایت ستاد منتشر خواهد شد.
1- مقدمه:
به منظور تحقق اهداف ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت در امر پژوهش در سطوح تحصیلات تکمیلی، جهتدهی بهتر رسالههای در حال تعریف و ارتقا فناوري صنايع موجود و توسعه صنايع جديد دانشبنيان، «سلسله چالشهای حل نیازهای فناورانه حوزه فوتونیک و مواد در صنایع کشور با نگاه ویژه بر رسالههای کاربردی مقطع دکتری (PAM Dissertation Challenge)» به شرح ذیل اجرا میگردد.
فراخوان مرحله اول این چالشها، با موضوع اصلی «توسعه فناوری و افزایش بهرهوری در زنجیره تأمین و ارزش زغالسنگ کشور»، در تاریخ 1399/6/1 از طریق سایت ستاد منتشر خواهد شد.
2- معرفی PAM Dissertation Challenge:
صنایع مختلف داخلی همچون فولاد، مس، زغالسنگ، نسوز، سرامیک، زغالسنگ، نفت و گاز، چالشها و نیازهای متفاوتی در زنجیره تأمین و ارزش دارند که از بین آنها میتوان به افزایش قیمت مواد اولیه و یا تجهیزات مورد نیاز به دلیل سیاستهای داخلی و خارجی و تحریمها؛ وابستگی به واردات در حجم قابلتوجهی از مواد مصرفی و همچنین عدم توجه به بحث نوآوری، فناوری و پژوهش، اشاره نمود.
فرایند شناسایی و رفع نیازهای فناورانه (مواد، قطعات، تجهیزات، فناوریهای ساخت و تولید) و همچنین ایجاد ارزش افزوده در تمام مراحل مرتبط با صنایع تاثیرگذار داخلی، مستلزم اختصاص سرمایهگذاری مناسب برای توسعه زنجیره تأمین و ارزش آنها و در نتیجه ایجاد زنجیرهای با کارایی بهتر، خواهد بود. شایان ذکر است، صنایع و شرکتهای مختلف پیشرو در دنیا، از نوآوری به عنوان ابزاری کاربردی برای ارتقا زنجیره خود و ارائه محصولات و خدمات نوآورانه به بازار استفاده میکنند. در صنایع موفق امروز، پژوهش و توسعه فناوری برای ارائه راهحلهای نوآورانه، محدود به بخش تحقیق و توسعه صنایع نیست و استفاده درست و واقعبینانه از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل موجود در بدنه پژوهش، فناوری و نوآوری کشور، میتواند موجب پرهیز از تکرار، افزایش سرعت، کاهش هزینه و بهرهوری بالاتر در این فرایند شود.
در همین راستا، ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، «چالش حل نیازهای فناورانه حوزه فوتونیک و مواد در صنایع کشور با نگاه ویژه بر رسالههای کاربردی مقطع دکتری» را برگزار مینماید. این ستاد، ایجاد و تثبیت جایگاه فناوری و نوآوری در صنعت کشور و همچنین اجرای نتیجهبخشترین و کمهزینهترین مدل برای رفع نیازهای فناورانه را در این چالش دنبال مینماید که این امر مستلزم حضور و مشارکت صنایع مرتبط با هر مرحله چالش، به عنوان بهرهبردار اصلی نتایج آن میباشد.
در این سلسله چالشها که با موضوع نیازمندیهای صنعت خاص برای هر مرحله، برگزار میشوند، تلاش بر آن است که با حمایت از رسالههای کاربردی و دارای نتایج نوآورانه در مقطع دکتری، این پژوهشها به سوی حل نیازمندیهای فناورانه صنایع مختلف کشور سوق داده شوند. در نتیجه، همزمان با حمایت از حل این مشکلات، به تجاریسازی و توسعه بازار ظرفیتهای بالقوه و بالفعل پژوهش و فناوری کشور نیز، کمک میشود.
3- اهداف:
- استفاده حداکثری از ظرفیتهای علمی کشور و کمک به توانمندسازی دانشجویان مقطع دکتری در امر تحقیقات و پژوهش؛
- ظرفیتسازی برای تبدیل شدن پژوهشهای صورت گرفته در مراکز پژوهشی کشور به فناوری؛
- هدایت رسالههای مقطع دکتری در حوزههای مرتبط با ستاد به سوی رفع نیازهای صنایع داخل کشور و تولید ثروت؛
- ارتقا فناوري صنايع موجود و توسعه صنايع جديد دانشبنيان؛
4- حمایت عمومی و اختصاصی قابل تامین از سوی ستاد:
حمایت عمومی از رساله مقطع دکتری تا سقف 500 میلیون ریال و با توزیع الزامی ذیل است.
اعلام رسالههای برنده و انجام حمایت عمومی (گرنت مصوب)،میتواند پایان PAM Dissertation Challenge برای برندگان نباشد!
در صورت تمایل متقاضی، با هدف حمایت از برندگان چالش تا رسیدن محصولات و خدمات نوآورانه قابل ارائه به بازار برای رفع نیازهای فناورانه، علاوه بر حمایت عمومی (گرنت مصوب)، ستاد میتواند در مسیر تجاریسازی آنها، پشتیبانیهای اختصاصی را نیز ارائه نماید. شایان ذکر است که این حمایتهای اختصاصی، پس از انجام بررسیهای تکمیلی در ستاد و متناسب با میزان پیشرفت سطح آمادگی طرح، قابل تامین خواهد بود.
بدیهی است، نظر به هدف اصلی این چالشها که تشویق و هدایت رسالههای مقطع دکتری در حوزههای مرتبط با ستاد به سوی رفع نیازهای صنایع داخل کشور و تولید ثروت و همچنین ارتقا فناوري صنايع موجود و توسعه صنايع جديد دانشبنيان است، بخش قابل توجهی از حمایتهای بعدی اختصاصی، منوط به ایجاد شرکت از خروجی رساله و تکمیل طرح در این قالب خواهد بود.
5- نحوه و شرایط ثبت نام:
تمامی درخواستهای مربوط به چالش رسالههای مقطع دکتری میبایست از طریق «فرم چالش رسالههای کاربردی دکتری»، در وبسایت ستاد ارسال شود و کد پیگیری را دریافت نماید. درخواستهای واصله از مسیرهای دیگر در روال بررسی این حمایت، قرار نخواهند گرفت. شرایط ثبت نام عبارتند از:
6- معیارهای ارزیابی:
- پیشنهاد طرح رساله هدفمند، دارای نوآوری و در راستای مشکلات کشور باشد.
- رساله اجرایی بوده و در چارچوب زمانی مشخص شده انجامپذیر باشد.
- رساله تعریف شده در راستای فعالیتهای متمرکز و برنامه منسجم پژوهشی بلندمدت اساتید راهنما و مشاور و همچنین در راستای فعالیتها و سوابق علمی، پژوهشی و یا صنعتی دانشجو تعریف شده باشد.
وجود یک یا چند مورد از شاخصهای اختصاصی ذیل موجب کسب امتیاز و همچنین اولویتدهی به رساله دریافتی میشود.
- معطوف به ارتقا دانش مهندسی و نمونهسازی محصولی با کاربرد بالقوه قریبالوقوع و یا بالفعل در صنایع مرتبط داخلی باشد.
- در تعامل و ارتباط با واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی کشور بوده و دارای کاربری مشخص باشد.
- از طریق نمونهسازی، تولید در مقیاس آزمایشگاهی و یا نیمهصنعتی، منجر به ایجاد ارزش افزوده در زنجیرههای تأمین/ارزش مواد طبیعی، شیمیایی و معدنی و همچنین صنایع اپتیکی و لیزری کشور شود.
- در کاهش/رفع وابستگی صنعتی کشور نقش ارزندهای ایفا نماید.
- به تولید نمونه تکرارپذیر از یک محصول جدید، به ویژه در سطح بینالمللی منجر شود.
7- فرایند کلی اجرایی و مدارک مورد نیاز:
نکات کلی و مهم:
- درخواست میبایست به نام استاد راهنما (متقاضی) در فرم سایت، ثبت شود.
- در این چالش، هر استاد محترم صرفاً مجاز به ارسال یک پیشنهاد رساله، است.
- رساله در حال تعریف که از مرحله اول غربالگری چالش با موفقیت عبور نمایند، فقط پیشنهاد طرح رساله دانشجو در قالب فرم پیوست 2 را تکمیل و ارسال مینمایند.
- در صورت برنده شدن رساله در حال تعریف، اولین پرداخت قرارداد منوط به تصویب رساله خواهد بود.
- ثبت و یادداشت کد پیگیری ثبت نام (دریافت شده از وبسایت) برای پیگیری وضعیت، الزامی است.
در صورت بروز هرگونه مشکل در تکمیل و یا ثبت اطلاعات میتوان با دفتر ستاد به شماره 22414193-021 داخلی 1211، تماس حاصل نمود.
ارسال به دوستان