فناوری های مواد و ساخت:
الیاف الکتروریسی با خواص حافظه دار شکلی
بر اساس تازه ترین تحقیقات در صنایع پلیمری، الیاف الکتروریس یا همان الکترواسپون، از جنس تری اتوکسی سیلان (پلی اپسیلون-کاپرولاکتون) (PCL-TES) با خواص حافظهدار شکلی، با استفاده از شیشه های زیست فعال (BG) کامپوزیت شده است.
بر اساس تازه ترین تحقیقات در صنایع پلیمری، الیاف الکتروریس یا همان الکترواسپون، از جنس تری اتوکسی سیلان (پلی اپسیلون-کاپرولاکتون) (PCL-TES) با خواص حافظهدار شکلی، با استفاده از شیشه های زیست فعال (BG) کامپوزیت شده است. الکتروریسی فرایندی جهت تولید انواع نانوالیاف و میکروالیاف از محلولهای مواد پلیمری، سرامیکی یا محلولهای کامپوزیتی متشکل از پلیمر- نانوذرات و همچنین مذابهای مواد مذکور میباشد. الکتروریسی به عنوان یک روش سریع و ساده برای ساخت الیاف پیوسته از ابعاد میکرون تا نانو در مقایسه با سایر روش های متداول نظیر کشیدن، سنتز قالبی، جدایی فازی و خود مونتاژی شناخته شده است. نانو الیاف الکترواسپون که به طور عمومی منجر به بسترهای الیافی بدون بافت میشوند، به عنوان موادی با وسعت سطحی بالا طبقه بندی شده که نسبت سطح به حجم بالائی را ارائه میدهند.
در این تحقیقات، PCL-TES تخلیه شده و نیزالیاف نانوکامپوزیت PCL/BG مورد بررسی قرار گرفته اند و با هم مقایسه شده اند. بر اساس نتای این تحقیقات، پیشنهاد شده است که اگر واکنشهای هیدرولیز و تراکم بین گروه های پلیمری تریاتوکسی سیلان پلیمر و گروههای سیلانول در سطح ذرات BG انجام شود، نقاط اتصال عرضی بیشتری نسبت به موارد موجود در سیستم PCL-TES ایجاد میشود. الیاف PCL-TES/BG به صورت اسپون، از نظر ثبات شکلی و نرخ بازیابی شکل، بدون نیاز به عملیات حرارتی اتصال عرضی، خواص حافظه دار شکلی بسیار عالی از خود نشان میدهند.
همچنین نشانداده شده است می توان ذرات BG را در فعالیتهای زیستی به الیاف نانوکامپوزیتی مبتنی بر PCL اضافه کرد و از رسوب هیدروکسی کربنات آپاتیت بر روی سطح الیاف بهره برد. آزمایشات اولیه cytocompatibility نشان داده است افزودن ذرات BG به پلیمرهای مبتنی بر PCL مانع زیستپذیری سلول ST-2 نمی شود.
این رویکرد جدید در استفاده از شیشه های زیست فعال، نه تنها برای خواص بیولوژیکی آنها، بلکه برای افزایش و بهبود خواص حافظه دار شکلی پلیمرهای پایه PCL ، تطبیقپذیری و مناسب بودن الیاف کامپوزیت بدست آمده را برای مجموعه عظیمی از کاربردهای زیست پزشکی افزایش میدهد.
منبع:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2452199X21004382
ارسال به دوستان