تأثیر چای سبز در بزاق مصنوعی بر رفتار مقاومت به خوردگی فولاد زنگ نزن

در تحقیقات جدید، تاثیر چای سبز بر رفتار مقاومت به خوردگی فولادهای زنگ نزن بررسی شده است.

رایج ترین سیستم­های آلیاژی فلزات پایه که امروزه در دندانپزشکی استفاده می­شود شامل فولادهای زنگ نزن، نیکل-کروم، کبالت-کروم، تیتانیوم و آلیاژهای نیکل-تیتانیوم است. فلزات مورد استفاده در دندانپزشکی به اشکال مختلف مانند مواد فلزی درمانی در دهان، ممکن است تمایل به کدر شدن یا خوردگی داشته باشند. نرخ خوردگی در این مواد از فلزی به فلز دیگر متفاوت است. نرخ خوردگی سرعتی است که در آن هر فلز در یک محیط خاص تخریب می­شود. همچنین می­توان آن را به عنوان میزان تلفات خوردگی در سال در ضخامت تعریف کرد. فولاد زنگ نزن و بسیاری از انواع دیگر آلیاژهای فلزی برای درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار می­گیرند که تحت واکنش شیمیایی یا الکتروشیمیایی با محیط دهان قرار می­گیرند. اکثر براکت­های ارتودنسی از نوع AISI 304L SS ساخته شده­اند. چنین فولادی حاوی 18 تا 20 درصد کروم و 8 تا 10 درصد نیکل با مقدار کمی منگنز و سیلیکون است و محتوای کربن پایینی دارد که معمولاً کمتر از 0.03 درصد است.

در تحقیقات جدید، تاثیر چای سبز بر رفتار مقاومت به خوردگی فولادهای زنگ نزن بررسی شده است. برای این منظور، قطبش و طیف امپدانس جریان متناوب برای مهار خوردگی فولاد زنگ نزن در حضور بزاق مصنوعی (بزاق مصنوعی یک محصول  است که برای درمان خشکی دهان (خشکی دهان) استفاده می شود.) با و بدون چای سبز بررسی شده است. بررسی پلاریزاسیون نشان داده است که مقدار مقاومت قطبش خطی افزایش، مقدار خوردگی کاهش و مقدار امپدانس جریان متناوب با مقدار CDL افزایش یافته می­یابد. استفاده از تکنیک­های میکروسکوپی نیروی اتمی نشان داده است میانگین مقدار زبری روی سطح فولاد ضد زنگ در محیط بزاق مصنوعی + چای سبز کاهش می­یابد.

بنابراین بر اساس یافته های این تحقیق می­توان گفت افرادی که در دندان­های خود از سیم­های ارتودنسی از جنس فولاد زنگ نزن استفاده می­کنند می­توانند بدون نگرانی چای سبز خوراکی بنوشند.

منبع:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214785321064907

https://www.nature.com/articles/s41598-019-48594-3

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZDxs