به دنبال تکمیل حلقه تولید محصولات با جلوگیری از خام فروشی هستیم/ میز تخصصی مواد و ساخت پیشرفته در شورای عالی انقلاب فرهنگی

دکتر مصطفی میلانی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته : در ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته، سعی کردیم هدف‌گذاری کنیم تا به هرشخصی که در حوزه جلوگیری از خام فروشی می‌تواند نقشی داشته باشد، کمکی کنیم تا یک حلقه به حلقه تولید محصولات کشور اضافه کنیم.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دکتر مصطفی میلانی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته ابراز داشت در ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته سعی کردیم هدف‌گذاری کنیم تا به هرشخصی که در حوزه جلوگیری از خام فروشی می‌تواند نقشی داشته باشد، کمکی کنیم تا یک حلقه به حلقه تولید محصولات کشور اضافه کنیم.
 
بر این اساس، از ابتدای سال جاری، سفر‌های استانی برای بازدید از ظرفیت‌های موجود در مناطق مختلف کشور برنامه‌ریزی شده است. ایشان بعد از سفر به استان اصفهان و بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در دومین بازدید به تبریز در استان آذربایجان شرقی سفر نمودند.
 
دکتر مصطفی میلانی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته در خصوص برنامه‌ریزی انجام شده در ستاد برای برگزاری جلسات در تبریز توضیح داد: ظرفیت‌های زیادی در شهر‌های مختلف در حوزه‌های مربوط به فعالیت ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته وجود دارد. تبریز نیز از دیرباز در حوزه صنایع سنگین کشور همچون اراک بوده است. ماشین‌سازی تبریز، تراکتورسازی از قدیمی‌ترین صنایع استان آذربایجان شرقی است و دانشگاه صنعتی سهند تبریز، بعد از دانشگاه تهران، قدیمی‌ترین دانشگاهی است که پایه‌گذار رشته مکانیک و ساخت و تولید است. پتانسیل‌های این شهر باعث شد تا برای دومین سفر استانی، این شهر را انتخاب کنیم.
 
وی ادامه داد: این جلسات ماهانه با تیم‌های دانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان و صنعتی در رشته‌های مرتبط با مواد و ساخت پیشرفته به منظور هم افزایی، افزایش تحقیقات و تولیدات مؤثر در این زمینه برنامه‌ریزی شده است و زمینه را برای آشنایی با فضای کاری شهر‌های مختلف به وجود می‌آورد. ماه قبل در یک سفر دو روزه از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بازدید داشتیم که در جریان این بازدید، دو جلسه با فعالان عرصه مواد و ساخت پیشرفته برگزار کردیم. ۷ و ۸ خرداد ماه نیز به تبریز سفر کردیم. در صبح اولین روز از بازدید جلسه هم‌اندیشی با اعضای هیئت علمی گروه مکانیک و مواد برگزار شد و در بعد از ظهر همان روز از پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی بازدید داشتیم. نشست با فعالان مرتبط با حوزه کاری ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته، منجر به توسعه همکاری شد.
 
وی تصریح کرد: همچنین صبح ۸ خرداد ماه، نشست با رئیس دانشگاه صنعتی سهند تبریز، رؤسای دانشکده‌های مواد، معدن، شیمی پلیمر و نفت این دانشگاه برگزار شد و نتایج خوبی از این هم‌اندیشی حاصل شد. در ادامه این سفر دو روزه، از مرکز رشد دانشگاه صنعتی سهند تبریز و دو شرکت دانش بنیان فعال در عرصه مواد و ساخت پیشرفته نیز بازدید‌هایی داشتیم.
 
دکتر میلانی در ادامه بیان داشتند که علاوه بر این، جلساتی را با معاون پژوهشی پالایشگاه تبریز و با مدیران پتروشیمی تبریز داشتیم و در این جلسات دغدغه‌ها و چالش‌های موجود برای انجام فعالیت‌های مشترک و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را بررسی کردیم. چرا که وقتی پالایشگاه و یا پتروشیمی قصد دارد کاری را به شرکت دانش بنیان واگذار کند، نیاز است که نهاد کلان کشور هم در این امر مشارکت کند و ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته هم می‌تواند به عنوان نهاد تسهیل‌گر عمل کند.
 
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی تصریح کرد: در ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، سعی کردیم هدف‌گذاری کنیم تا به هرشخصی که در حوزه جلوگیری از خام فروشی می‌تواند نقشی داشته باشد، کمکی کنیم تا یک حلقه به حلقه تولید محصولات کشور اضافه کنیم. 
 
وی تأکید کرد: یکی از نکات مهم در جریان بازدید‌های صورت گرفته، این بود که مرکز رشد دانشگاه صنعتی سهند توانسته با ظرفیت‌های موجود در دانشگاه از قبیل هیئت علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها، یک موضوع علمی را تبدیل به فناوری کنند. شرکت‌های پویایی در مرکز رشد مستقر بودند که براساس هدف‌گذاری فعالیت می‌کردند و تولیدات خوبی داشتند. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به شرکت حوزه مبدل‌های حرارتی، شرکت تولید آلیاژ‌های خیلی خاص، شرکت تولید تجهیزات دندانپزشکی و پرینتر سه بعدی اشاره کرد. هسته اصلی این شرکت‌ها، افرادی بودند که در دانشگاه تحصیل کرده و توانسته بودند کسب و کاری را راه‌اندازی کنند.
 
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی گفت: شرکت‌های کوچک، نیاز به حمایت‌هایی از جنس کمک به گسترش خط تولید دارند. وام‌های کم بهره و یا کمک‌هایی از جنس تبصره ۱۸ تا بتوانند خط تولید خود را گسترش دهند. در مقابل، شرکت‌های بزرگ هم دغدغه‌ای از جنس موضوعات سیاست‌گذاری دارند. چرا که شرکت‌های کوچک معمولاً با قوانین دست و پاگیر و موضوعات بروکراسی درگیر نیستند ولی شرکت‌های بزرگ، دچار چنین مشکلاتی می‌شوند. لذا باید در حوزه قوانین بالادستی کمک شوند تا با چابکی بیشتری فعالیت کنند.
 
راه‌اندازی میز تخصصی حوزه مواد و ساخت پیشرفته در شورای عالی انقلاب فرهنگی
 
وی در خصوص پیش‌نویس سند مواد در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ذیل نقشه جامع علمی کشور میز‌های تخصصی را در حوزه‌های مختلف تشکیل داده است. یکی از این میز‌های تخصصی برای حوزه مواد است. طی ۱۲ جلسه که در این شورا برگزار شد، پیش‌نویس سند مواد تهیه شده است و درصدد هستیم که این پیش‌نویس را در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و تصویب کنیم.
 
دکتر میلانی در پایان خاطر نشان کرد: بنا شده است در سند شورای عالی انقلاب فرهنگی، سند توسعه فناوری‌های ساخت پیشرفته ذیل نقشه جامع علمی کشور مصوب شود، به همین منظور نیاز است که با نظرات مختلف آشنا شویم. بر این اساس، جلساتی را با گروه‌های مختلف برگزار می‌کنیم و از نظرات و ظرفیت‌های فعالان این عرصه بهره‌مند می‌شویم.
 
 
//isti.ir/ZKZy