راکتور همجوشی JT-60SA بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین راکتور همجوشی نوع توکاماک در جهان

تولید انرژی همجوشی، دی اکسید کربن تولید نمی‌کند که این امر آن را به یک فناوری مهم در مسیر رسیدن به انتشار خالص صفر تبدیل می‌‌نماید. واکنش همجوشی ذاتاً ایمن است: هنگامیکه منبع سوخت یا منبع تغذیه خاموش می‌شود، متوقف می‌گردد. هیچ زباله رادیواکتیو با عمر طولانی در سطح بالا تولید نمی‌کند.

اتحادیه اروپا و ژاپن به طور مشترک عملیات بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین راکتور همجوشی نوع توکاماک در جهان به اسم JT-60SA واقع در استان ایباراکی ژاپن را آخر ماه سال 2023 میلادی راه‌اندازی نمودند. هر دو طرف بر حمایت خود از عملیات و ارتقای فنی JT-60SA برای ادامه تولید نتایج تحقیقاتی پیشگامانه، مفید برای ITER و برای طراحی و ساخت راکتورهای همجوشی در آینده تاکید کردند.
 
اتحادیه اروپا و ژاپن به موازات همکاری خود در پروژه ITER، در حال کار روی سه پروژه مرتبط با همجوشی در چارچوب توافقنامه رویکرد گسترده‌تر هستند. این پروژه‌ها که همگی در ژاپن واقع شده اند، با هدف تکمیل ITER و تسریع توسعه انرژی همجوشی هستند. این کار شامل ساخت دستگاه همجوشی JT-60SA، تحقیق در مورد مواد مناسب برای استفاده در راکتورهای همجوشی آینده و راه‌اندازی منابع محاسباتی با کارایی بالا برای پشتیبانی از کارهای تحقیقاتی برای همجوشی و غیره است.
 
تولید انرژی همجوشی، دی اکسید کربن تولید نمی‌کند که این امر آن را به یک فناوری مهم در مسیر رسیدن به انتشار خالص صفر تبدیل می‌‌نماید. واکنش همجوشی ذاتاً ایمن است: هنگامیکه منبع سوخت یا منبع تغذیه خاموش می‌شود، متوقف می‌گردد. هیچ زباله رادیواکتیو با عمر طولانی در سطح بالا تولید نمی‌کند. به دلیل این ویژگی‌ها، همجوشی به عنوان یکی از منابع انرژی نسل بعدی مورد توجه ویژه است که به طور همزمان به تامین انرژی و چالش‌های زیست‌محیطی می‌پردازد.
 
 
کلمات کلیدی
//isti.ir/ZhWx