سلولهای خورشیدی با بازده کوانتومی خارجی 190 درصدی تست شدند!
محققان مادهای ساختهاند که پتانسیل افزایش چشمگیر کارایی پنلهای خورشیدی را دارد. نمونه اولیه از این ماده به عنوان لایه فعال در یک سلول خورشیدی استفاده شد.
اینترنت اشیا و اهمیت هوش مصنوعی در برنامههای صنعتی
امروز بیست و یکم فروردین 1403 مصادف با نهم آوریل 2024 میلادی در جهان روز اینترنت اشیا نام گرفته است و بسیاری از تولیدکنندگان از تجزیه و تحلیلهای پیچیده و هوشمصنوعی برای دادههای اینترنت اشیا خود به منظور نظارت بر عملیات در زمان واقعی، بهبود کارایی و تصمیم گیری هوشمندانه استفاده میکنند.
تا 31 فروردین 1403 برای شرکت در دومین فراخوان فنتز مواد فرصت مانده است
تمامی فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد، دکتری حرفهای، دانشجویان دکتری که از پروپزال خود دفاع کردهاند و موضوع پایاننامه آنها در حیطههای فناورانه مواد و صنایع معدنی است و همچنین محققین پسادکتری میتوانند در این برنامه با حفظ شرایط و عدم انتشار نتایج دستاوردها در هر قالبی شرکت کنند.
تلاش محققان ایرانی برای تولید آب شیرین با دستیابی به دانش برگ مصنوعی
محققان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با حضور در سنکروترون آلبای اسپانیا برای پیشبرد تحقیقات مربوط به تولید برگ مصنوعی در تلاش هستند تا با دستیابی به این توانمندی، آب شیرین را در مقیاس کلان و ارزان تولید نمایند.
روش جدید برای افزایش دقت پردازش لیزری معرفی شد
محققان دانشگاه توهوکو روشی برای افزایش دقت پردازش لیزر با استفاده از پرتو لیزر با قطبش شعاعی ارائه کردهاند. این نوع پرتو میتواند نقطه کانونی کوچکتر از پرتوهای معمولی ایجاد کند و برای کاربردهای مختلفی از جمله میکروماشینکاری و جراحی لیزر مفید است.
بادوامترین مشعل پلاسمای جهان ساخته شد
محققان چینی در یک طرح جدید زمان کارکرد مشعل پلاسما را از چند روز به چند سال افزایش دادهند که منجر به بدل شدن به بادوامترین مشعل پلاسما در جهان شده است.
آند سیلیکونی راه را برای خودروهای برقی با برد بیشتر هموار میکند
محققان دانشگاه علم و فناوری پوهانگ با استفاده از ذرات میکروسیلیکون و الکترولیتهای ژل پلیمری، یک سیستم باتری لیتیوم یونی با چگالی انرژی بالا را توسعه دادهاند.
رویکردی جدید برای تولید پلاستیک با کارایی بالا از ضایعات کشاورزی
یک رویکرد پیشگامانه برای تولید پلاستیکهای با کارایی بالا از منابع تجدیدپذیر رونمایی گشت. این تحقیق که در Nature Sustainability منتشر شده است روش جدیدی را برای ایجاد پلیآمیدها با استفاده از یک هسته قندی حاصل از ضایعات کشاورزی معرفی کرده است. پلیآمیدها دستهای از پلاستیکها که به دلیل استحکام و دوام معروف هستند. از شناختهشدهترین آنها میتوان به نایلونها اشاره نمود.
نگهداشتن مواد سخت و نرم در کنار هم بدون چسب تنها با برق!
یک مطالعه جدید منتشر شده در ACS Central Science نشان میدهد که اعمال یک ولتاژ کوچک به اجسام خاص، پیوندهای شیمیایی تشکیل میدهد که به طور ایمن اجسام را به یکدیگر متصل میکند و معکوس کردن جهت جریان الکترون به راحتی این دو ماده را از هم جدا مینماید! این اثر چسبندگی الکتریکی میتواند به ایجاد رباتهای بیوهیبرید، بهبود ایمپلنتهای زیستپزشکی و فعال کردن فناوریهای جدید باتری کمک کند.
پیشرفت جدید و کاربردی در استفاده از فناوری چاپ سهبعدی
محققان موفق به معرفی یک روش جدید و کارآمد برای چاپ سهبعدی محصولات و اشیا شدند.