فناوری های مواد و ساخت:
بررسی خواص جذب امواج الکترومغناطیسی مواد فومی پایه سیمانی
در یک مطالعه جدید، برای جلوگیری از آلودگی الکترومغناطیسی فضای معماری، مواد فومی پایه سیمانی با عملکرد بالای جذب امواج الکترومغناطیسی (EMW) و پهنای باند جذب موثر گسترده (بازتاب کمتر از −10 dB) تولید شدهاند.
بتن فومی (مواد فومی پایه سیمانی) نوعی بتن سبک است که از سیمان، ماسه یا خاکستر بادی، آب و فوم ساخته میشود. سیمان فومی، مخلوطی از دوغاب سیمان، عوامل کفکننده و گاز است. سیمان فومی زمانی ایجاد میشود که یک گاز، معمولاً نیتروژن، با فشار بالا به دوغاب پایه تزریق میشود که دارای یک عامل کفکننده و تثبیتکننده کف است.
در یک مطالعه جدید، برای جلوگیری از آلودگی الکترومغناطیسی فضای معماری، مواد فومی پایه سیمانی با عملکرد بالای جذب امواج الکترومغناطیسی (EMW) و پهنای باند جذب موثر گسترده (بازتاب کمتر از −10 dB) تولید شدهاند. سپس عملکرد جذب EMW مواد فومی پایه سیمانی مورد بررسی قرار گرفته است و مکانیسم انتقال و تضعیف EMW مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در فیزیک، جذب تابش الکترومغناطیسی فرآیندی است که طی آن انرژی فوتون توسط ماده، معمولاً الکترونهای یک اتم، جذب میشود. بنابراین، انرژی الکترومغناطیسی به شکل دیگری از انرژی، به عنوان مثال، به گرما تبدیل میشود.
نتایج این بررسی نشان میدهد که تخلخل، ضخامت نمونه و اندازه منافذ اثرات قابل توجهی بر عملکرد جذب EMW دارند. با حضور تخلخل 61.5 درصد، ضخامت 40 میلیمتر، و میانگین قطر منافذ 301 میکرومتر، پهنای باند جذب مؤثر به 12.7 گیگاهرتز در محدوده 2 تا 18 گیگاهرتز میرسد. بنابراین مواد فومی پایه سیمانی بهینه شده عملکرد جذب EMW عالی را به دست میآوردند.
ظرفیت جذب عالی EMW مواد فومی پایه سیمانی عمدتاً به دلیل حضور منافذی است که خواص تطبیق امپدانس را بهبود میبخشد و پراکندگی چندگانه و همچنین تضعیف کوهرنسی را افزایش میدهد، و بنابراین مواد فومی پایه سیمانی را بهینه میکند. مواد فومی پایه سیمانی با عملکرد جذب EMW بالا، چگالی ظاهری پایین و هزینه کم میتوانند کاندیدای ایدهآلی برای جذب EMW در مهندسی تلقی شوند.
منبع:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0950061822035590
ارسال به دوستان